
-
مدت زمان 03:46:27
-
رای دوره (3 رای)
-
رای شما
-
هزینه دوره 87,000 تومان 174,000 تومان
-
آزمون آنلاین ندارد
-
سطح همه سطوح
علوم شناختی برگرفته از مطالعه ذهن انسان است که مبتنی بر علومی همچون روان شناسی، علم اعصاب، علم رایانه، زبان شناسی، مردم شناسی و فلسفه است. این علم چگونگی پردازش اطلاعات در ذهن انسان، تفکر، یادگیری و سازماندهی ذهنی را مطالعه می کند.
انسانها همواره در حال استفاده از تواناییهای شناختی خود برای انجام امور در زندگی روزمره هستند. تفکر، توجه، برنامهریزی، کنترل تکانه، و بازداری از جمله مهارتهای شناختی هستند که در رفتار و عملکرد فرد نقش مهمی ایفا میکنند. تمام رده های سنی به خصوص کودکان و سالمندان می توانند از برنامه های ارتقای مهارت های ذهنی بهره ببرند.
تمامی فعالیتهای ذهنی و حرکتی انسانها به نوعی با فرایندهای شناختی در ارتباط هستند و تقریباً همه موضوعات روانشناختی انسان را میتوان از دیدگاه شناختی مورد مطالعه و بررسی قرار داد.
مهارتهای شناختی و یا cognitive skills، تصویر همه جانبهای از سلامت عصبی شخص در اختیار میگذارد که به عنوان سرعت پردازش اطلاعات اندازهگیری میشود. این مهارتها نیاز به تقویت و آموزش دارند.
عملکرد شناختی یک بخش مهم از سلامت روان است، همانگونه که جسم ما به منظور رشد و سلامت نیازمند تغذیه مناسب و ورزش است، عملکرد شناختی انسان نیز میتواند از راه آموزشهای هدفمند ارتقاء یابد و در بهبود مشکلات روانشناختی نیز میتواند بسیار سودمند باشد
در دوره آموزشی مهارت های اجرایی شناختی، 11 مهارت شناختی مهم و اساسی معرفی خواهد شد و به تفصیل به معرفی این مهارت های اجرایی و چگونگی تقویت مهارت ها می پردازیم.
مقدمه
مقدمه ای بر مهارت های اجرایی شناختی
آشنایی با مهارت اجرایی شناختی
مهارت های اجرایی شناختی چه هستند؟
تفاوت بین محتوای شناخت و فرآیند شناخت چیست؟
اهمیت فرآیندهای شناختی اجرایی چیست؟
مدیریت زمان
مهارت مدیریت زمان یا Time management
برنامه ریزی
مهارت برنامه ریزی یا Planning
سازماندهی
مهارت سازماندهی یا Organization
حافظه کاری
مهارت حافظه کاری یا Working memory
انعطاف پذیری
مهارت انعطاف پذیری یا Flexibility
توجه پایدار
مهارت توجه پایدار یا Sustained attention
کنترل هیجان
مهارت کنترل هیجان یا Emotional control
پشتکار معطوف به هدف
مهارت پشتکار معطوف به هدف یا Goal directed persistence
فراشناخت
مهارت فراشناخت یا Metacognition
آغازگری کارها
آغازگری کارها یا Task initiation
بازداری پاسخ
مهارت بازداری پاسخ یا Response inhibition


فوق دکترای روانشناسی - استاد تمام دانشگاه
معرفی: آقای دکتر جواد صالحی فدردی، استاد تمام گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد و عضو هیئت علمی پژوهشی دانشگاه تحصیلات تکمیلی کلرمونت کالیفرنیا هستند که تحصیلات خود را درمقطع دکتری و پسادکتری در دانشکده روانشناسی دانشگاه ویلز در بریتانیا گذرانده اند. ایشان بیش ار سی سال است که به صورت تخصصی به آموزش و درمان در حوزه های مهارت های شناختی، اختلالات شخصیتی، مسائل انگیزشی، افسردگی و اضطراب می پردازند. جناب پروفسور صالحی در طی سالهای فعالیت علمی و پژوهشی خود به طور خاص بر موضوع فرآیندهای شناختی پرداخته اند و متخصص در مشاوره انگیزشی نظام مند هستند.
سوابق حرفه ای
استاد
تمام گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد
پژوهشگر
ارشد افتخاری دانشگاه ویلز
عضو
هیات علمی پژوهشی "دانشگاه تحصیلات تکمیلی کلرمونت،" کالیفرنیا
دبیر
کمیته روان شناسی شناختی ستاد علوم و فن آوری های شناختی کشور
عضو
کمیته بررسی صلاحیت متقاضیان تأسیس مراکز روان شناختی تحت نظارت سازمان بهزیستی
کشور
عضو
دارای پروانه انجمن روانشناسی بریتانیا
عضو
دارای پروانه انجمن روانشناسی آمریکا: بخش 50 اعتیاد
عضو انجمن روانشناسی ایران
مدرس کارگاه ها و سخنرانیهای متعدد در همایشهای علمی داخلی و خارجی
تربیت و هدایت مشاوران متعدد در دوره های کارآموزی
برگزاری
دوره های آموزشی و بازآموزی ویژه کلینیک های روانشناسی و دفاتر مشاوره
ارائه
خدمات مشاوره ای تخصصی به مراجعان در زمینه اعتیاد، افسردگی،
اضطراب، اختلالات شخصیتی و مسائل انگیزشی و ارائه خدمات بالینی
مرتبط
سوابق علمی:
ارائه حدود 100 مقاله علمی– پژوهشی به زبان های فارسی و انگلیسی
نگارش چندین کتاب و فصل علمی کتاب های دانشگاهی به انگلیسی و فارسی
تدوین و انتشار دستنامه های روان درمانی در زمنیه درمان نظام مند انگیزشی و مداخلات بهبود سبک زندگی
سلام من یک روانشناس کودک هستم.ممنون از دوره خوبتون واقعا برام مفید و کاربردی بود.چیزی که مسلمه اینه که باید این مهارت ها رو از کودکی در زندگیمون پرورش بدیم تا بتونیم با خیلی از مفاهیم اجرایی که خیلی از ما توی زندگیهامون مشکل داریم مثل مدیریت زمان، برنامه ریزی و پشتکار و غیره...آشنا بشیم و در زندگیمون بکار بگیریم. البته برای مهارت آموزی و اجرای مهارت ها هیچ موقع دیر نیست و میتونیم این مهارت ها رو به کودکانمون، آشنایانمون و مراجعه کنندگانمون منتقل کنیم.
بیان ایشون در انتقال مفاهیم بسیار جذاب بود و به خوبی تمامی مفاهیم رو با زبان ساده منتقل کردند بخصوص فصل بازداری پاسخ که با مثالی که از تست مارشمالو زدن بسیار خوب مفاهیم رو منتقل کردند.ممنون از آن آموز منتظر دوره های دیگه هستم.
سلام و درود.ممنون از لطف و نظر شما. انشاالله بتوانیم دوره های کاربردی دیگری در اختیار شما قرار بدهیم.
باعرض ادب
باتوجه به حیطه کاربنده مطالب ارزنده اقای دکتر خیلی مفید واقع بود وهر روانشناسی در هرحیطه کارکنه چه بزرگسال وچه کودک باید تسلط کافی برمها ت های اجرایی شناختی داشته باشد.
سلام و درود. سپاسگزاریم از نظر مثبت شما. انشاالله بتوانیم دوره های دیگر در حوزه علوم شناختی تولید و منتشر کنیم.
سلام و احترام
ممنون بابت دوره ی خوبی که به اشتراک گذاشتین انصافا این سبک از شیوه ی یاددهی یادگیری فرصت اموزشی برابری رو در اختیار علاقمندان قرار می ده
بابت نذر اموزشی تون هم به سهم خودم تشکر میکنم این نوع تفکر درخور تحسینه الهی خدا ازهمتون قبول کنه منتظر سایر مجموعه اموزشیتون هستیم خداقوت و درامان خدا
سلام ودرود. خیلی ممنون از لطف و اظهار نظر شما. یکی از اهداف ما همانطور که شما اشاره کردید فراهم کردن عدالت آموزشی البته در حد توان است و انشاالله بتوانیم در این هدف و هدف های دیگر که در نهایت رضایت کاربران محترم آن آموز است پیش برویم.
با عرض سلام و ادب. ضمن تشکر از ارائه جذاب و ساده مطالب،و فراهم کردن این سبک کارگاه و این فرصت برای ما، به نظر بنده اگر تکنیک ها و راهکارهای بیشتری عنوان می شد بهتر بود.
با عرض سلام و احترام.تشکر بابت بازخورد شما. در این دوره سعی شده است که مهمترین مهارت های اجرایی شناختی همراه با ذکر مثال آموزش داده شود و همچنین آقای دکتر صالحی تجربیات خودشون رو در این مورد با شما به اشتراک بگذارند. البته همانطور که شما هم اشاره کردین میتوان این مباحث را بصورت گسترده تر همراه با تکنیک ها و راهکارهای بیشتر ارائه داد که انشاالله در آینده بتوانیم دوره ای جامع تر و کامل تر در حوزه مهارت های اجرایی شناختی داشته باشیم.